x
Christian Hjelm: Uskolet Magi

Christian Hjelm
Uskolet Magi

Hjelm på rette kurs

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 20.04.2018
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Om det er uskolet, er jeg ikke helt sikker på, til gengæld er der masser af magi at finde på Christian Hjelms seneste udspil, der byder på mørkere toner, nye takter og et par springture ud af comfort zonen.

Hjelm selv lyder stadig som en tredjedel Anne Linnet, en tredjedel Kim Larsen og en tredjedel helt sig selv. Der er skruet op for energien i forhold til hans tidligere dansksprogede udspil, og der er masser af plads til eksperimenter og skæve indfald.

Gode sange, der er drevet frem af smittende melodier, er der stadig til overflod i løbet af udspillets 12 skæringer, hvor melodierne i højere grad end tidligere lige skal have et par ekstra omgange på anlægget, før de sidder fast. Så sidder de der til gengæld så meget desto længere.

Hjelm er stadig en ener på den danske musikscene, og han fortsætter ufortrødent med at udfordre både sig selv og sine lyttere – et nummer som ”Ud af kurs” var der for eksempel næppe mange, der havde regnet med at skulle høre fra hans hånd.

Insisterende i sine energiske favntag med den gode, skæve og poetiske popsang er Uskolet magi en klædelig tilføjelse til Hjelms imponerende bagkatalog, der dette forår sprudler og blomstrer med perler som ”Lille kolibri”, ”Det sure med det søde” og ikke mindst højdepunktet ”Tripper”, som alle burde unde sig selv at have i høretelefonerne under en gåtur i skoven.

Skulle foråret lade yderligere vente på sig, er der masser at varme sig ved på Uskolet magi, hvor Christian Hjem absolut er på rette kurs.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA