x
ANMELDELSE: Synthpop-prinserne hilser fremtiden velkommen med masser af nostalgi

Gents, Spot Festival, Scandinavian Congress Center

ANMELDELSE: Synthpop-prinserne hilser fremtiden velkommen med masser af nostalgi

Anmeldt af Elisabeth Thostrup | GAFFA

Gents førte publikum ind i deres feststemte og nostalgiske univers fuld af ungdomssind og 80’er-referencer, da de lørdag sidst på eftermiddagen spillede for en næsten fuld sal i Scandinavian Congress Center.

Den danske synthpop-duo betstående af Theis Vesterløkke (keys) og Niels Juhl (vokal og guitar) får kastet stjerner i nakken af anmelderne i øjeblikket. Siden de debuterede i 2015 med ep’en ”Embrace the Future”, har de gang på gang vist, at de kan levere både energi og nærvær på scenen.

Under koncerten lørdag eftermiddag havde de to unge herrer både en bassist og en trommeslager med sig på scenen. Det klædte lyden, der blev mere organisk og mindre båret af backtracket, end den tidligere har gjort. Dynamikken mellem Theis Vesterløkke og Niels Juhl var helt unik og med til at give bandet den ro og selvsikkerhed, der er så karakteristisk for deres live-optrædener.

Gents åbnede med ”Brother”, og allerede ved den første synthflade var publikum som tryllebundet. Forsanger Niels Juhl har med sin intense og dybe vokal en evne til at tage publikum ved hånden og nærmest føre dem gennem koncerten.

Nyt materiale og masser referencer

Gents' lyd er stadig båret af synthesizere med inspiration fra 80’ernes basgange og catchy melodier. Men Gents formår at rive sig løs af referencerne til fortiden og har en moderne og mere elektronisk energi. Der gemmer sig en essentiel længsel i både tekst- og lydunivers, der tilføjer de overfladiske og kitschede synths en dybde, der giver kant og gør dem interessante.

Til publikums store fornøjelse spillede Gents materiale fra deres splinternye dobbeltsingle ”Moments”. Det gav en god nerve og skabte variation i koncerten. Samtidig fornemmede man også tydeligt genkendelsens glæde strømme gennem publikum, da de karakteristiske toner i åbningen til ”Love Is Tears” flød ud over koncertsalen.

Af andre højdepunkter må nævnes hittet "Young Again", der med de rytmiske claveslyde satte gang i festen. Ligesom også bandets sidste sang ”I Wanna Be Free” stod ud. Et nummer, Gents leverede med stor overlegenhed. Med udslåede arme og stoisk ro næsten messede Niels Juhl ud over den måbende sal. En helt igennem gennemført koncert.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA