Teitur: I Want To Be Kind

Teitur
I Want To Be Kind

ANMELDELSE: Altid på farten. Når hjem er rundt om i verden

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 08.06.2018
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Færøske Teitur har fra sin tidlige karriere bevæget sig ud i verden med sin musik og er i dag en af Nordens mest markante sangskrivere. At Teitur er hjemmefra det meste af tiden, er næppe fremmed for en færing. Hos Teitur har det altid lydt som lige dele udlængsel og tvungen eksil. Hans musik er søgende, som det også er tilfældet med hans mange og skiftende samarbejdspartnere.

I Want To Be Kind åbner da også passende med sangen ”Looking for a Place”, der indrammer Teitur og hans liv. Albummet er indspillet i USA med produceren Thomas Bartlett, og det er en meget dæmpet Teitur, som vi møder i en række klangfulde sange, der er båret af klaveret og hans karakterfulde stemme. Det er små fine popmelodier, som er skrevet i samarbejde med en række forskellige kunstnere. To af albummets summende perler, ”Sara” og ”Bird Calls”, er skrevet sammen med den tyske sangerinde Judith Holofernes.

Det fine klaverspil med afstemte popharmonier giver sine steder mindelser om en Burt Bacharach, men ellers er I Want To Be Kind et album bundet sammen af et globalt spindelvæv.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA