x

Søren Genefke
Alt om vinyl

ANMELDELSE: Flot og gennemført bog for nuværende og fremtidige vinylentusiaster

GAFFA

Bog / Byens Forlag
Udgivelse D. 11.04.2018
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

For nogle er vinylen vendt tilbage, og for andre har de dejlige, store plader altid været der. Selvom det til tider har været svært og decideret umuligt at få fat på visse udgivelser. Men ligegyldigt, om man er hoppet med på vinylbølgen nu eller har dyrket formatets fornøjelser i årevis, vil man garanteret kunne finde glæde i Søren Genefkes bog ”Alt om Vinyl”.

Via en grundig gennemgang af praktiske nørderier om, hvordan man for eksempel trykker en plade, laver en picture disc eller katalognumrenes betydning samt interview med vinylentusiaster i alle aldre og afskygninger får man et helt nyt blik på sin pladesamling og glædes ved helt ukendte facetter af samme.

Dertil er bogen en virkelig lækker udgivelse med masser af flotte billeder og lever på den måde op til den fascination, forfatteren og mange andre har af det fysiske format. Så går man og synes, streaming efterhånden kan være en lidt blodfattig størrelse og har lyst til endnu engang at sidde med et cover i hænderne, mens toner med mere dybde og fylde flyder ud af højttalerne, er ”Alt om vinyl” et godt sted at starte – sammen med naturligvis de Nick Drake-plader, mange af bogens interviewpersoner har blandt deres favoritter.

Alt i alt en fortrinlig og gennemarbejdet udgivelse, hvor vinylentusiasmen er smittende, inspirerende og kommer til at koste plads i pladereolen

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA