x
Micah Shemaiah: Roots I Vision

Micah Shemaiah
Roots I Vision

Micah Shemaiah brillerer på opløftende reggaeudgivelse

GAFFA

Download / Evidence Music
Udgivelse D. 30.11.-0001
Anmeldt af
Henrik Bæk

Den jamaicanske sanger og sangskriver Micah Shemaiah er en af den nyere tids mest interessante reggaekunstnere fra den lille ø i Caribien, der bliver ved med at fostre nye talenter.
Micah Shemaiah betyder bogstaveligt 'en, der frygter den Almægtige' og 'den, der elsker den Almægtige', og han lever denne kendsgerning fuldt ud igennem et liv dedikeret til Rastafari.

Født og opvokset i det ortodokse rasta-miljø kaldet Twelve Tribe Of Israel i hjertet af Kingston er Micah vokset op med rasta-doktrinerne og reggaemusikken dybt inde under huden.
Fra tidlige barnsben i Trench Town har Micah høstet inspiration fra store reggaenavne som Dennis Brown, Bob Marley og Black Uhuru, hvilket især kommer til udtryk på hans fjerde studiealbum, der bærer titlen ’Roots I Vision’.

Albummet er udsendt i samarbejde med det schweiziske label Evidence Music og indspillet med musikere fra Genève-reggaebandet 18. Parallel. Sammen leverer de et særdeles stærkt reggaealbum, der genlyder af reggaemusikken, som den lød i begyndelsen af 80erne.
Lyden af Black Uhuru fornægter sig ikke på albummets otte skæringer samt de tre ekstra dubtracks, da albummet gør hyppigt brug af vintageinstrumenter som Simmons- og synaretrommer samt synthesizers. Det bobler af de tidlige TAXI-produktioner, hvor Sly & Robbie revolutionerede reggaelyden og alt sammen er det indspillet live, hvilket giver albummet den nødvendige autencitet. Henover de solide reggaerytmer synger Micah oplagt om hverdagens trængsler i den jamaicanske ghetto, men også om en fredfyldt og bedre verden – gennemsyret af sympatiske rastabudskaber som racelighed, universal kærlighed og om den for rastaerne nødvendige hjemvenden til det forjættede land - Zion.

Produceret i München af Europas vel nok bedste reggaeproducer ​​Umberto Echo bag knapperne står Roots I Vision allerede som et af dette års mest positive reggaeudgivelser.

Albummet er desuden udsendt på vinyl.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA