René Wulff: Det ganske lille band - mine år med C.V. Jørgensen

René Wulff
Det ganske lille band - mine år med C.V. Jørgensen

ANMELDELSE: Godt nyt til C.V.-nørderne

GAFFA

Bog / Vilhelm
Udgivelse D. 27.06.2018
Anmeldt af
Espen Strunk

Just som Warner Music har forestået fine genudgivelser af C.V. Jørgensens Sweet Silence-trilogi – Storbyens små oaser (1977), Vild i varmen ('78) og Solgt til Stanglakrids ('79) – får vi nu denne insiderberetning fra tiden omkring netop disse tre hovedværker. Begået af trommeslageren i Det Ganske Lille Band, som Carsten Valentin Jørgensen udgjorde en central fjerdedel af, i de afgørende år i anden halvdel af halvfjerdserne.

Det er, på godt og mindre godt, en musikers fortælling. Og sine steder også en tekst, som synes præget af personlige regnskaber, som skal gøres op: Wulff er musiker og ikke prosaist, og det synes at skinne igennem, at disse tre år – for fyrre år siden – i høj grad udgør trommeslagerens claim to fame, hans karrierehøjdepunkt. Og nu skal der gøres status.

Tilbage står alle de fede anekdoter, backstagebetroelser og indforståetheder (læs f.eks., hvordan vendingen ”hvor mange prærier var det lige, det var?” blev en del af bandets jargon) – underholdende og indsigtsfuldt, som de kun kan leveres af én, som faktisk var til stede.

Vi hører forbavsende lidt om selve sangene – som løfter pladerne til hovedværker – men får til gengæld anekdoter ad libitum samt fine og uimponerede refleksioner over det indimellem lidet glamourøse liv på landevejen som turnerende (ganske lille) rockband.

Og så højdepunkterne indimellem: På scenen med forbillederne i The Doobie Brothers, en euforiserende gave fra Bob Marley & The Wailers, momentum på de hjemlige scener og så videre. Det hele holdt i et mundret, lige-ud-ad-landevejen sprog – og af indlysende interesse for fans af C.V. Jørgensen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA