x
Morten Skou Andersen og de mennesker han normalt sammenligner sig med: Boligindretning

Morten Skou Andersen og de mennesker han normalt sammenligner sig med
Boligindretning

Flere intelligente tekster i fængende servering

GAFFA

LP / Egen udgivelse
Udgivelse D. 07.04.2018
Anmeldt af
Espen Strunk

Det er efterhånden 11 år siden, Morten Skou Andersen albumdebuterede som en særegen, dansksproget pop/folk/rocksanger i et tekstunivers, som både favner (og ofte sammenskriver) samtidskommentaren, (selv)refleksionen og naturligvis den tidløse kærlighed.

"Du er hvad du drømmer om / du er hvad du ser i dig selv / din krop er et kunstværk, min skat / hvad er dit motiv?” spørges der kækt i åbneren ”Skønhedsoperationer” – inden vi er videre til "En ny regering", som trods titlen afsøger hjertets veje: ”En ny regering ændrer ingenting / du bliver aldrig min igen.”

Som førstnævnte citat antyder, kredser teksterne denne gang om temaet identitet – hvilket slet ikke er så tænkt, som det lyder – og på den musikalske side er troubadur-tilgangen og den spanske guitar veget til fordel for en veloplagt, elektrisk poprock-tone.

Jo, det er faktisk fremragende, langt hen ad vejen – befriende fri for P3-potentiale og med en masse på hjerte. En af de dér plader, man bare glædes over findes på markedet og i verden. Fire store herfra.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA