x
Zeal & Ardor: Stranger Fruit

Zeal & Ardor
Stranger Fruit

Sublim genreblanding på uafrystelig udgivelse

GAFFA

Album /
Udgivelse D. 08.06.2018
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

For de, der (endnu) ikke måtte være bekendte med Zeal & Ardors schweizisk-amerikanske front- og hovedmand Manuel Gagneux’ projekt er der tale om noget på papiret så aparte som en fusion af blues, spirituals og …black metal. Resultatet er lige så genialt, som det er originalt, og med Stranger Fruit har Gagneux har næsten gjort det umulige og begået et endnu stærkere udspil end 2016’s suveræne Devil is Fine.

I takt med at Zeal & Ardor er gået fra enmandsprojekt til et regulært band, er der også sket en udvikling i albumopbygningen, og Stranger Fruit synes simpelthen mere helstøbt end forgængeren. Det er sammenbidt, smukt og sublimt, når de inderlige slave-sange brydes af iskolde skrig, men det er ikke kun i kontrasten, kvaliteterne ligger.

Bandet har simpelthen begået en samling vanvittigt vedkommende sange, iklædt lydlige gevandter, der emmer lige så meget af sump-varme sydstater som sneklædte, ulveinficerede skandinaviske skove. Bandet mestrer begge udtryk til perfektion i et forbilledligt fokuseret og formfuldendt værk, der bliver siddende i knoglerne længe efter endt lytning.

Det er betagende brutalt og årets bedste internationale album indtil videre. Simpelthen.

Vi ses i Pumpehuset!

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA