x
Pede B: Over Askeskyen 3

Pede B
Over Askeskyen 3

ANMELDELSE: Rimsmeden og beatsnedkeren

GAFFA

Album /
Udgivelse D. 07.09.2018
Anmeldt af
Anders Hjortskov

Vi kalder ofte sangskrivning for et håndværk og rapperen en rimsmed for at understrege det. Intet passer bedre på Pede B, der med sit niende album på ca. ni år viser sin utrættelige arbejdsetik, men også sin solide fanbase omkring ham. Nu runder han Askesky-trilogien af med noget af det bedste musik, som er kommet fra rim-værkstedet.

Som en dansk version af Royce Da 5’9 og DJ Premier viser duoens klassiske hiphop-dyder med bombap-trommer og scratch fra verdensmesteren DJ Noize tilsat komplekse rimstrukturer fra MC’en. “Sjovt” om en intetanende ung pige, der får eksponeret sine egne sexvideoer fra drømmejobbet er bedste eksempel på Pedes dragende fortælleteknik.

Den gyngende pianoslasker “Tricks” viser kemien, og med et par scratches bliver TopGunns sætning udgangspunktet for Pede B's svinere. Hans egen vej igennem pladeindustrien og barndomsminder bliver ligeledes formidlet dygtigt på numre, der ikke vil revolutionere hiphoppen, men fortælle gode historier og få folk til at nikke med nakken imens. Der stadig grund til at høre godt håndværk, når det bliver leveret.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA