x
C.V. Jørgensen: Tidens tern (genudgivelse)

C.V. Jørgensen
Tidens tern (genudgivelse)

KLASSIKEREN: C.V.s folkelige gennembrud i smagfuld genudgivelse

GAFFA

LP / Warner Music
Udgivelse D. 24.08.2018
Anmeldt af
Espen Strunk

Det er muligvis malplaceret at citere A.P. Møller i denne sammenhæng, men det kan ikke betegnes som andet end rettidig omhu, når Warner Music i disse måneder genudgiver turnéaktuelle C.V. Jørgensens bagkatalog, remastereret og på vinyl i flotte fold-ud-omslag.

Foreløbig har vi fået de fem første plader, og nu er turen så kommet til Tidens Tern fra 1980 – pladen, som etablerede C.V. som solist (efter tre plader med Det Ganske Lille Band) og sikrede ham et folkeligt gennembrud med landeplagen ”Costa del Sol (En inciterende flamenco)”.

Det var bare én blandt ni nye sange, som veloplagt hudflettede danskheden og samtiden – samt sangskriveren selv – og det hele blev præsenteret i en velproduceret musikalsk pakke med Billy Cross bag mikserpulten og hans Delta Cross Band som backingmusikere.

Jo, den sidder unægtelig i skabet, den her – med sange som ”Sæsonen er slut”, ”Amor & den sidste pil”, ”Det blonde danske smil” og, ja, ”Costa del Sol”. Og i øvrigt en Cross i topform på leadguitar – frisk fra tjansen hos C.V.s forbillede Bob Dylan – samt solid rytmebund fra Preben Feddersen og Søren Engel.

Et hovedværk i glædelig genudgivelse – autoriseret af C.V. selv. Og udgivet simultant med Lediggang agogo, som udkom to år senere med nok et nyt hold musikere.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA