x
Dæmonisk retrorock med vokale udfordringer

Demon Head, Wonderfestiwall, Sletten

Dæmonisk retrorock med vokale udfordringer

Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt | GAFFA

Wonderfestiwall har ikke mange tunge navne på programmet, faktisk er de eneste to Natjager, der blander metal og autotunet rap, og Demon Head, der med egne ord spiller ”diabolsk rock”. En københavnsk kvintet, som synes inspireret af 70’ernes tunge rock, eksempelvis Black Sabbath, og som spiller den yderst kompetent. Et af gruppens særkender er de dobbelte guitarsoloer, som vi oplever i flere sange, eksempelvis ”Thunder on the Fields”, mens flere sange byder på temposkift undervejs, og teksterne blandt andet kredser om det okkulte.

Forsanger Marcus Ferreira Larsen, som i øvrigt på én gang har 80’er-puddelheavyhår og dreadlocks (se selv billederne), har en meget ekspressiv og dramatisk stemme. Desværre lyder det til tider, som om han forsøger at synge i et dybere leje, end han egentlig kan, og vokalen rammer derfor forbi bull’s eye. Ellers er det udmærket musikerhåndværk, vi bliver præsenteret for fra de to guitarister Birk og Thor Nielsen, bassist Mikkel Fuglsang og trommeslager Jeppe Wittus.

Sættet sidste sang, ”Menneskeæderen”, adskiller sig fra de øvrige ved at have dansk tekst, om end de fleste sproglige detaljer går lidt lost in translation mellem Marcus Ferreira Larsen og publikum. Det lyder dog en mulig fremtidig vej for Demon Head, der har mange kvaliteter, men lige skal have afpudset de sidste detaljer. Tre gange horn med pil op herfra.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA