x
The Blaze: Dancehall

The Blaze
Dancehall

ANMELDELSE: Halbal i et tordenskrald

GAFFA

Album / Animal63
Udgivelse D. 08.07.2018
Anmeldt af
Jens Dræby

Elektronisk musik kommer op til mainstreamens overflade med jævne mellemrum. Hvis ikke det er takket været en ny dansefeber dikteret af voldsomme breakbeats og bølgende bas, så er det fordi, musikken rammer en nerve, eller fordi musikken kan lidt af begge dele. Moby, Justice, Disclosure, AV AV AV er oplagte eksempler på gutter, der har leveret populær dansemusik med både tyngde og personlighed. Franske The Blaze, trods forvirrende albumtitel og bandnavn, der insinuerer noget reggae-orienteret, fortjener nøjagtig samme opmærksomhed fra radioer, streamingtjenester, lyttende ører og dansende fødder. 

Fætrene Guillaume og Jonathan Alric producerer musik med uhørt sikre hænder på den ualmindeligt gennemførte debutplade, der kun er forvarslet af ep'en Territory og en turné, der bl.a. bragte dem forbi Roskilde. Det er en helt stringent lyd, som gennemsyrer albummets 10 forholdsvis korte numre – en rolig mørk basgang af house, som Hayden James med en selvsikker tålmodighed tilsat Mobys sjælekvælende atmosfære af distanceret ekkoladet vokal og konsekvent organisk lyd af hulkende instrumenter.

Få fornem vis lykkes det Alric-fætrene at åbne ballet med konventionelt klingende og nærmest Disclosure-agtig bulder og brag og langsomt fastholde lytteren med små justeringer og til sidst albummets kernestykker "Breath" og "Faces". Vidt forskellige, men klare eksempler på, at The Blaze både lægger fundament og mesterligt nedbryder det hus af fortryllende musik, de bor i.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA