x
Lightwave Empire: Heart Of Noise

Lightwave Empire
Heart Of Noise

ANMELDELSE: Fedtfattig elektronisk optimisme

GAFFA

Album / Copenhagen Records
Udgivelse D. 21.09.2018
Anmeldt af
Jens Dræby

Det her er ikke light på den fede måde, det er sukkerfri kalorielet blød elektronisk popmusik. Det er på sin vis interessant at tænke Spleen United som musik af mørket og så Lightwave Empire som Bjarke Niemanns naturligt modstående Yang. Desværre er debutalbummet Heart of Noise et kedeligt eksempel på at mørket, melankolien og kynisme er langt mere dragende og føles langt mere kampdygtigt mod tidens tand.

Historien er ganske enkel den, at en personlig tragedie tvinger Niemann til at finde lyset frem i musikken og lægge den tunge elektroniske hjertebanken bag sig. Det frustrerende ved en udgivelse som Heart of Noise er den åbenbare mangel på materiale, der rækker ud over de ellers solide numre fra ep'en. Her er "Too Close To The Sun" med sin tvetydigt ironiske titel undtagelsen, der bekræfter reglen. Et formidabelt nummer med et tydeligt skelet af sommervarme riffs og skingre skud over Lightwaves karakteristiske falset.

En ekstra ep havde været mere på sin plads set i lyset af albummets gennemtrængende lyd, som minder en anelse for meget om noget uopfindsomt MGMT eller om Empire of the Sun uden danselyst. Albummet er sammenhængende, og numre som den bølgende "In My Universe" eller Mani Spinx-pastichen "Better Days Ahead" gør sig godt på et forårsalbum til lumre efterårs-eftermiddage.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA