x
Tina Dickow: Fastland

Tina Dickow
Fastland

ANMELDELSE: Sangstjernen flyver højt og let

GAFFA

Album / A:larm Music
Udgivelse D. 28.09.2018
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Hvis man tror, at sangskriveren Tina Dickow har fundet ro i sindet med hjemmeliv og tre børn, så kan man godt tro om igen. Hun er stadig i tvivl og søgende i sine sange, der helst stiller spørgsmålene frem for at komme med svarene.

Albummet lægger ud med den næsten fortvivlede ”Not Even Close”, der bygger videre på den mørke grundtone fra forgængeren Whispers fra 2014. Men herfra ændrer albummet noget karakter, og musikalsk er det en langt lettere og poppet Tina Dickow, der skubber på melodierne. Selv beskriver sangerinden omslaget i musikken som en konsekvens af, at hun havde lagt guitaren til side under sangskrivningen. Det har givet et mere vidtløftigt lydbillede i sangene, der alle er stramt produceret. Det lyder ret dragende på ”Fancy”, der med et fængende omkvæd har de hitkvaliteter, som hun tydeligvis opsøger på Fastland. Det er stadig umiskendelig Tina Dickow, men sangene virker fra start at være tænkt til at flyve højt og ikke synke alt for dybt ned i egen sårbarhed.

Ikke fordi Tina Dickow fremstår uovervindelig i sangene. Usikkerheden og tvivlen er stadig grundelementet i hendes sangskrivning, selv om hun virker mindre desperat og mere afklaret med de eksistentielle dilemmaer. Hun lyder nærmest lykkelig på udbrydersangen ”Night Out” og tager det fulde stik hjem med banjo i den livsbekræftende og mere løse ”Something You Can Keep”.

Fastland er lidt mere lommeuld og lette melodianslag, end vi normalt kender fra Tina Dickow, men det er stadig i en klasse for sig selv.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA