x
The Love Coffin: Cloudlands

The Love Coffin
Cloudlands

ANMELDELSE: Trygheden i melankoliens mørke

GAFFA

Album / Bad Afro Records
Udgivelse D. 28.09.2018
Anmeldt af
Simon Nielsen

I takt med, at træernes blade får en mørkere nuance og dagene, der bliver kortere, er Cloudlands et soundtrack til efterårsmelankolien og regnen, der har overvundet solens stråler. Årstiden er til det. Cloudlands er tvivlen og mørket med storslåede armbevægelser. Igennem Cloudlands bevæger The Love Coffin sig igennem et kontrastfyldt lydbillede, hvor akustiske melodier mødes af støj og storslåede armbevægelser.

Der er ikke så meget at være tvivl om. The Love Coffin har stensikkert lyttet en del til The Cure i tidens løb, men i stedet for at være en direkte gentagelse, smider bandet en håndfuld kaos ind i mikset, ligesom ”Pure” og ”Blind” er skarpe eksempler på. Alligevel bevæger Cloudlands sig igennem ni numre, der ikke direkte udfordrer den formel, de er kommet af. Det virker konceptuelt og med skarpe skud ud til de sortklædte forbilleder, men samtidig bevæger lytteren sig igennem et album, der ikke udvikler sig så forfærdeligt meget fra udgangspunktet.

Igennem Cloudlands er ambitionen at skabe et univers, hvor lytteren kan træde ind i. Det er et trygt rum, hvor melankolien og mørket opnår en balance, og som fuldendes igennem ”Take Good Care of Me” og albummets titelnummer, hvor det mekaniske lydbillede trækker de menneskelige rester igennem mudderet. Cloudlands er resultatet af et band, der har ramt tidens tendenser lige i ansigtet, men samtidig bevæger albummet sig uden om klichéerne, alt for meget postpunk i dag trækker på.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA