x
Capital Letters feat. JB : Judgement Day

Capital Letters feat. JB
Judgement Day

Engelsk reggae i nyt setup

GAFFA

Album / Sugar Shack Records
Udgivelse D. 22.09.2018
Anmeldt af
Henrik Bæk

De fleste ældre reggae-entusiaster kan formentlig huske den glimrende engelske reggaegruppe Capital Letters, der i begyndelsen af 1980erne var et af de mest populære reggaebands fra England.
Albums som Headline News (1979) og Vinyard (1982) regnes i dag for klassikere, men interne stridigheder fik desværre bandet til at bryde op.

I 2014 vendte Capital Letters dog tilbage efter 26 års pause med albummet Reality, der året efter blev efterfulgt af de anmelderroste Wolverhampton og Wolverhampton in Dub.
Interne stridigheder under en turné fik desværre atter samarbejdet til at briste, men med udgivelsen af Judgement Day er der atter godt nyt for alle Capital Letters-fans.

Albummet adskiller sig fra de tidligere udgivelser, da bandet nu relancerer sig selv under navnet Capital Letters feat. JB, som er kendt som bandets oprindelige forsanger og grundlægger.
JB er med andre ord gået solo, så lige nu er der to bands med navnet Capital Letters, hvilket ikke er et sjældent forekommende fænomen i reggaebranchen. Det er dog stort set samme band som på de tidligere udgivelser, så den specielle Capital Letters-sound er intakt. Navnet er blevet ændret, men lyden er den samme. Og det er godt!

Judgement Day rummer 13 numre med den for bandet så karakteristiske roots reggae i fokus, hvilket især kan høres på Follow Rastafari, Talking, The Roots og titelnummeret.

Albummet har også de for Capital Letters så typiske sociale kommentarer, som blandt andet kan høres på House Breaker og Parents, men der er også blevet plads til de mere romantiske temaer på albummet med numre som Your Heart and Mind og Cinderella.

Albummet er indspillet i Birmingham og udsendt af det britiske pladeselskab Sugar Shack Records, der de senere år har specialiseret sig i at udgive det allerbedste fra den britiske reggae- og baskultur scene.

Ud over cd- og det digitale downloadformat er albummet også udsendt på vinyl – dog kun med otte numre.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA