x
Folkeklubben: Sort tulipan

Folkeklubben
Sort tulipan

ANMELDELSE: Folkeklubben vender blikket indad på fin firer

GAFFA

Album / A:larm Music
Udgivelse D. 26.10.2018
Anmeldt af
Espen Strunk

Gik du også og syntes, der manglede et eller andet på 00’ernes danske rockscene, uden helt at kunne sætte ord på hvad? Velkommen i klubben. Folkeklubben. Trioens debut Nye Tider fra 2013 landede som den største positive overraskelse i adskillige år, og siden er det kun gået velfortjent fremad for Kjartan Arngrim og co.

Charmerende og poetisk dansk sangskrivning i veloplagt levering et sted mellem anakronisme og originalitet er, kort fortalt, formlen. Også her på fjerde album, hvor de gode one-liners stadig står i kø, og associationer og referencer til Kim Larsen, C.V. Jørgensen og en hel masse andet legitimeres af det faktum, at Folkeklubben med sit lille bagkatalog faktisk har fundet en stemme, som er deres egen.

Men hvor vender man blikket hen, når man har rejst landet tyndt, sunget om sin samtid og sågar smagt på succes med over 35.000 solgte album? ”Indad”, er naturligvis svaret – og sådan er det da også på Sort Tulipan, som efter gruppens eget udsagn står som en slags statusopgørelse, her syv år nede ad landevejen.

Det er meget lidt musik, som gør undertegnede decideret glad i låget. Netop dét gør Folkeklubben faktisk, stadig – med linjer der spænder fra ”rødvinstimen stjæler vores bedste år” til ”Jeg lader skægget gro / det er er en nem idé / rockstar daddy / bare vent og se”.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA