x
TV-2: Tæt Trafik I Herning

TV-2
Tæt Trafik I Herning

Steffen Brandt og Co. virker uinspirerede på deres 19. studiealbum

GAFFA

Album / A:larm Music
Udgivelse D. 09.11.2018
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

TV-2 med sangskriverikonet Steffen Brandt har formået at overleve som et nærværende orkester igennem årtier ved hele tiden at lyde som TV-2. Derfor kan det også virke lidt paradoksalt, at de ved at lyde lige lovlig meget af TV-2 kommer til at virke uinspirerede på Tæt Trafik I Herning. Men gentagelserne titter frem på en række sange, der lige mangler den der nødvendighed.

De kommer ellers ud af startboksen med masser af energi og kampgejst i ”Don’t Get Me Started”, der raser af sted på Hans Erik Lerchenfeldts tørre guitarriffs og en næsten oprørt Steffen Brandt. Ja, her er tydeligvis noget på spil, men herfra forsvinder TV-2 ind i comfortzonen, hvor Steffen Brandt trygt og godt betragter og udlægger lektien.

Og han vil gerne være samfundsrelevant og synger om Aarhus V og Nørrebro. Men Steffen Brandt lyder bare ikke rigtig overbevisende i sin underspillede og bidende udlægning af rigets tilstand. Så er han og bandet langt bedre i den retrolegende ”Er vi glade eller hvad”, der kort indkredser livets små dilemmaer. Her er klar hjemmebanefordel for sangskriveren og et legende orkester. Ligesom det er tilfældet med den let bittersøde ”Danser himlen blå”, der med et fint afstemt omkvæd er klassisk TV-2 med en længselsfuld melodi.

Som altid har TV-2 ellers været på jagt efter nye samarbejdspartnere. Denne gang har de dog hentet englænderen Greg Walsh ind, der var manden bag deres storhedstid i 80’erne og 90’erne, mens musiker Kristian Leth skal være den fornyende kraft. De gør et solidt stykke arbejde, men det hele lyder bare for gennemsnitligt på Tæt Trafik I Herning.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA