x
Dead Can Dance: Dionysus

Dead Can Dance
Dionysus

ANMELDELSE: På græsk-gotisk eventyr

GAFFA

Album / PIAS
Udgivelse D. 02.11.2018
Anmeldt af
Ras Bolding

Som titlen mere end antyder, er her tale om et konceptalbum med udgangspunkt i den græske gud Dionysus, og for fans af Dead Can Dance kan et sådant fokus næppe overraske. Jeg fristes indledningsvist til at sige, at det kan musikken heller ikke – der er i hvert fald ikke noget at tage fejl af; det her er umiskendeligt Dead Can Dance.

Albummet er delt op i to satser, Act I og Act II, der på forskellig vis fortolker og belyser Dionysus-myten og kulten. Lyder det som en stemningsmættet omgang, der vil glæde enhver femte-level svartelver til rollespilstræf? Lige præcis. Dead Can Dance er eminente til at skabe atmosfære og stemning gennem musik, med lydkilder hentet fra alverdens instrumenter, akustiske og elektroniske, gamle og nye, her og der spædet op med fuglesang, summende bier og andet godt. Der bliver også lejlighedsvist plads til både Brendan Perrys og Lisa Gerrards vokaler, om end væsentlige dele af albummet i højere grad dyrker de instrumentale dyder. Lyden er, naturligvis, fristes man til at sige, afsindig flot, og byder i dén grad ind til fordybelse.

Jeg kan måske godt savne nogle af de melodisk orienterede sange, som Dead Can Dance typisk også leverer, men omvendt har jeg også stor respekt for, at gruppen står ved sit koncept albummet igennem. Og de gør det godt!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA