The 1975: A Brief Inquiry into Online Relationships

The 1975
A Brief Inquiry into Online Relationships

Helt igennem egodrevet rodebutik

GAFFA

Album / Dirty Hit
Udgivelse D. 30.11.2018
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Siden sidste udspil har The 1975 frontmand Matthew ”Matty” Healy kæmpet med et misbrug, der nu skulle være fortid, men har givet bandets altoverskyggende hovedperson et nyt perspektiv på musik og stjernelivet.

Temaet fanger man på ”Give Yourself a Try”; bandets nok mest catchy single siden ”Sex” og ”Chocolate”, hvor et elektrisk trommebeat og et insisterende riff er drivkraften, imens Healy snakke-synger og viser, at bandet kører videre i det 80'er-inspirerede spor.

Desværre kommer dette tredje album ret hurtigt ud på en slingrende kurs. Healys stemme er konstant camoufleret af vibrato og AutoTune, hvilket virker helt malplaceret. Han kan jo sagtens synge, og det eneste, det tilføjer numre som ”TOOTIMETOOTIMETOOTIME” og ”I Like America…” er en intetsigende og tidstypisk klang.

Bedst er de to ballader ”Be My Mistake” og ”Inside Your Mind”. Den første helt akustisk, og den anden en bombastisk af slagsen, hvor strygere og elektrisk guitar går op i en flot enhed.

Derudover flagrer albummet vildt. ”Sincerity is Scary” starter ud med at lyde som et jazzorkester, der falder ned ad en trappe, og imens staccato-trommerne kører, kobles et gospelkor også på. ”The Man Who Married A Robot/Love Theme” er tre et halvt minuts små- og lommefilosofisk fortælling om en mand, der gifter sig med internettet. Ren spoken-word med lidt klaver liggende under, og senere følger ”Mine”, en Bublé-style jazzet croon, som endnu et WTF-øjeblik på en plade, der stritter mere end et pindsvin i frostvejr.

Måske er den røde tråd noget med stoffer og noget med forholdet mellem mennesker i en moderne tidsalder. Det kunne man sagtens lave et skarpt album om. Det er A Brief Inquiry Into Online Relationships ikke, desværre. Det er noget prætentiøst rod med alt for meget ego og alt for få gode sange.

Udkommer 30. november


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA