x
Hjalte Ross: Embody

Hjalte Ross
Embody

ANMELDELSE: Nordjysk be- og eftertænksomhed

GAFFA

Album / Wouldn't Waste Records
Udgivelse D. 15.11.2018
Anmeldt af
Esben Suurballe Christensen

Det er noget af et scoop, at 21-årige Hjalte Ross fra Aalborg har hvervet Pink Floyds – og ikke mindst Nick Drakes – tekniker og co-producer John Wood. Og især Nick Drake bør vi dvæle ved. For den introverte legendariske englænder, med den alt for korte karriere, er det musikalske aftryk, vi tættest kommer på, på Embody.

For ligesom Drake gør Ross sig i det akustiske, melodiske og uskyldige univers. Nok har Hjalte Ross ikke Drakes skrøbelighed, og trods alt heller ikke dennes sangskrivertalent. Endnu.

Men nordjyden har en varme og fornemmelse for melodi, der forholdsvis ubesværet kan tåle sammenligning med sværvægteren Nick Drake. Især på titelsangen og åbningsnummeret og singlen "Hunger for the Taste of Time That I Didn't Waste".  

Det er dagdrømmermusik, designet til at kræve tid, nærvær og fokus fra lytteren, og dermed stikker det ud fra den samtid, vi befinder os i. Men har du en stille stund, hvor du trænger til at stige af hamsterhjulet i en halv time, bør du belønne dig med Embody. Også selvom sangene mister alsidighed sidst på albummet.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA