x
LIEB: Drømmenes Planet

LIEB
Drømmenes Planet

ANMELDELSE: Inspiration malet på en nøgen mandekrop

GAFFA

EP / Selvudgivet
Udgivelse D. 30.11.2018
Anmeldt af
Jens Dræby

Noget af det bedste, der findes, er en dansksproget debut-ep med sikker sangskrivning og helt sikre inspirationskilder uden pjat og forbehold. Aksglæde, Barselona og Dør Nr. 13 er bare nogle få navne, der dukker op inden for den afgrænsede disciplin. LIEB lægger sig nøjagtigt mellem de sidstnævnte med samme dragende og vrængende vokal som Rud Aslak tilsat lidt Peter Sommer-patos hist og her for at bringe sang sammen med vinterbrydende rockmelodier.

Det er umuligt ikke at høre Sommer-inspirationen i åbneren "Hvor Kom Vi Fra" og omkvædets vokalmiks. Ej heller er det umuligt at høre hvordan fremgangen i rockmusikken er sikker og uden leflen. Med Drømmenes Planet i ørererne fornemmer man at der sker store ting i det små og at Spotify også lukker stærke kræfter ind i varmen. Titelnummeret brillerer med opløftende guitarsoli og "Hjulene" er passende stemningsfyldt lukker med plads til kværuleren, henslængt kor, dryppende picks på guitaren og en overraskende charmerende mundharmonika.

Over alle de andre står "Nøgen" med sit ubestridte hitpotentiale i samme boldgade som Etagen Unders "Hærværk" og Barselonas "Pige Og Dreng". Hvis du kun skal høre en ny sang midt i opsamling og julefnidder, så lad det være LIEBs claim to fame i ny tilbageskuende dansksprogede rock. Der er en fortrinlig selvsikkerhed i vokal, produktion og ikke mindst i en både gennemført og spændende ep. Så pyt med at lyden ikke er vildt original i et musikalsk landskab med mange fans af dansk 60'er-rock.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA