x
Van Morrison: The Prophet Speaks

Van Morrison
The Prophet Speaks

Mesterligt: 73-årige Van Morrison er tilbage på toppen

GAFFA

Album / Caroline
Udgivelse D. 07.12.2018
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Hvis vi nu skal være ærlige, er det ikke ligefrem alle Van Morrisons udspil de sidste ti år, der har været lige fremragende. Men her i en alder af små 73 somre er han i fuldt vigør på et nærmest naturstridigt fremragende og levende udspil, hvor han ubesværet viser, hvor skabet skal stå på en række berusende blues-, soul- og jazzskæringer, både egne sange og fortolkninger af bl.a. John Lee Hooker og Solomon Burke.

Nej, alderen trykker tydeligvis ikke Van Morrison, der her i karrierens efterår har fuld knald på, både hvad angår udgivelsesfrekvensen og leveringen på selvsamme. Det slår simpelthen gnister, når den vanvittigt velsyngende veteran veloplagt synger røven ud af bukserne og puster liv i albummets godt 70 minutter, så man mærker musikhjertet hamre bag hver en stavelse.

Elegant sprudlende står mesteren med uomtvistelig autoritet i front for et stærkt swingende orkester, der får det til at gløde i decembermørket og sitre i vinterkulden. Absolut livsbekræftende, når legenderne til stadighed bliver ved med at bevise, hvorfor de fik den benævnelse i første omgang. Fortræffeligt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA