x
Baal: Time Is Old

Baal
Time Is Old

ANMELDELSE: Gamle dyder pudses af på et lidt blodfattigt album

GAFFA

Album / Eurodope Records
Udgivelse D. 11.01.2019
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Man kan vel næppe kalde det et comeback-album, selv om der er gået 10 år siden forgængeren Behind Your Echoes. Tordenrockerne Baal har aldrig lukket helt ned, og i 2016 var de på 20-års jubilæumstur med debutalbummet Sensorama.

Og det er tydeligt, at Sensorama har ligget frisk i den musikalske hukommelse under indspilningerne af Time Is Old. Der bliver blæst grundigt igennem undervejs, hvor Baal spiller op imod yngre kræfter som Kellermensch, der har formået at nyfortolke den rockmusik, som Baal er født ud af.

Med Bjørn Fjæstads intakte orkan af en vokal og metaliske guitarriffs giver en Baal en vellykket smadrerock i ”My Burden” og bygger på med det store vingefang i ”The Freakshow”. Der har altid været mere mellem himmel og jord hos Baal, der forsøger et finpudse deres dystopiske udtryk, uden at fortællingen fremstår helt tydelig.

De har også svært ved at holde dampen oppe på et album, der generelt mangler stærke sange, og på ”She's So Good to Me” lyder Baal mest som et band, der spiller for at holde karrieren i gang. Og dertil er de trods alt endnu ikke nået.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA