x
Zayn: Icarus Falls

Zayn
Icarus Falls

Bare en halv basse, tak

GAFFA

Album / RCA Records
Udgivelse D. 14.12.2018
Anmeldt af
Sara Elisabeth Nedergaard

Førstesinglen ”Let Me” er et fremragende pophit, der viser Zayn fra hans bedste side, som er de lettere pompøse kærlighedssange med stærk vokal og et melankolsk islæt. Andensinglen ”Entertainer” kører i samme rille, dog med en lige doven nok vokal, med stadig med et interessant take på den allestedsnærværende trap hi-hat og med brug af akustisk instrumentering. Tredjesinglen ”Sour Diesel” har en mere funket lyd og lugter lidt af firserklub a la INXS – slet ikke dårligt! Men igen-igen er tekstuniverset ikke noget at prale af, med alt for mange gentagelser og for lidt indhold.

Fjerdesinglen ”Too Much” er feat. Timbaland, der også har produceret flere dele af det 27 skæringer lange dobbeltalbum. Og her kunne jeg godt have været foruden Timbaland, der bare lyder som... Timbaland. Femtesinglen ”Fingers” trykker på alle r&b-knapperne og bliver jævnt kedelig i længden. Sjettesinglen ”No Candle No Light” er feat. Nicki Minaj, som man åbenbart SKAL have et collab med for at få spilletid på de amerikanske radiostationer. Men det virker i denne sammenhæng! Gedigent klubhit. Og så er der lige 21 andre skæringer, jeg ikke kan nå at komme ind på her, but you get the gist.

Icarus Falls er noget af en basse at komme igennem: En time og 28 minutter fordelt på 27 skæringer! Halvdelen kunne være skåret fra, og konceptet i dette konceptalbum går helt hen over hovedet på mig. Så i nytårsforsættets ånd kunne jeg godt have nøjedes med en halv basse fra Zayn i denne omgang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA