x
21 Savage: i am > i was

21 Savage
i am > i was

Skarptskydende 21 Savage lægger afstand til mumblerappen

GAFFA

Album / LLC
Udgivelse D. 21.12.2018
Anmeldt af
Cillian Murphy

Den 26-årige Atlanta-rapper 21 Savage er ude med sit andet albumudspil, i am > i was. En skarp, koncis, mørk, men også humoristisk sag, som kommer vidt omkring et liv, der har været plaget af både vold og fængsel, såvel som guld og diamanter.

Åbningsnummeret “a lot” gæstes af J Cole med et meget stærkt gæstevers, hvor der gives stikpiller til både samtidens internetkrigere (“some n*ggas make millions, other n*ggas make memes”) og samtidens tendenser til oppustede streamingtal og dertilhørende egoer (How many faking they streams? Getting they plays from machines?”). På den anden side er der samtidig gjort plads til mere end bare en smule letbenet hedonisme. Således er titlen på nummeret “a&t” slet og ret en forkortelse for ass & titties, og det nærmest børnesangslignende omkvæd, samplet fra Three-6 Mafia, rummer netop også kun de tre ord. Og igen skifter stemningen så markant, på det dybe og eftertænksomme “letter 2 my momma”, som er pladens mest lyriske og dybe skæring, komplet med anerkendene nik til 2Pacs ditto, med linjer som "it's a hard job of women raise men, too".

Helstøbte trap-produktioner, der skiftevis giver lytteren lyst til total fordybelse efterfulgt af moshpitdeltagelse, bakker op om de skarpe og ikke mindst velartikulerede linjer, hvilket skaber et album, man sagtens kan vende tilbage til og få noget ud, også fjerde og femte gang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA