x
Singvogel: Uh ulvehånd

Singvogel
Uh ulvehånd

ANMELDELSE: Flere feltrapporter fra sindets industrikvarterer

GAFFA

LP / Elektrolyt
Udgivelse D. 05.11.2018
Anmeldt af
Espen Strunk

Det er sandt at sige ikke så ofte, jeg tager på strejftog i den såkaldte musikalske undergrund. Ikke af ond vilje, bevares – men man kan jo ikke være alle steder, som man siger. Jeg tager dog gerne turen, når der er nyt fra aarhusianske Singvogel, som siden 2001 har udfoldet et egenrådigt klangunivers med Andreas Hansns dansksprogede tekster som omdrejningspunkt.

Hver gang, jeg løber på Hansn her i kvarteret, har jeg lyst til at stoppe op og sige et eller andet anerkendende – for det er altså både underholdende, vanvittigt og poetisk, når Singvogel breder vingerne ud. Også her på syvende album, der anvender tidens tåbelige ulveforskrækkelse som analogi for outsiderpositionen – og for et støjende rockband meget langt fra middelvejen.

Man får lyst til at citere i flæng fra nye titler som ”Gamle brudte løfter”, ”Jeg har altid været heldig” og ”Muldvarpemanden”, hvor ensemblet for en stund sætter tempoet (lidt) ned. På en plade, som ellers kradser og støjer derudad i et fortrinsvis højt tempo – i Singvogels helt eget krydsfelt mellem punkrock, socialrealisme, dystopi og andet godt. Glimrende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA