x
Alice Merton: Mint

Alice Merton
Mint

ANMELDELSE: Forfriskende udspil

GAFFA

Album / Paper Plane Records International
Udgivelse D. 18.01.2019
Anmeldt af
Sara Elisabeth Nedergaard

I en tid, hvor helt abnormt mange popsangerinder lyder så ens, så det faktisk er fuldstændigt umuligt at skelne dem fra hinanden, kommer tysk/canadiske Alice Merton nu ind fra højre med et friskt pust. Der er noget tyngde i teksterne, og – gisp – så bruger hun saftsusemig live-instrumenter! Især hittet ”No Roots” er smækfyldt med forfriskende guitar, og i det ene øjeblik kunne ”Lash Out” have været en Franz Ferdinand-skæring, i næste øjeblik er der fuld Queen-bas på ”Funny Business”.

Det er SÅ lækkert at høre en kvinde på musikscenen i 2019, der tør skille sig ud og have kant. Og det er ikke fordi, Alice Merton er i nærheden af at være den næste Stevie Nicks eller noget i den dur – hun lyder bare ikke som alle andre. At vokalen lugter lidt af Florence Welch, er til at se gennem fingre med. Nåja, og ”Why So Serious?” er måske lige lovligt Sara Bareilles-kæk på sådan en inspirational-quote-i-ramme-på-væggen-måde. Men altså.

Alice Merton får over middel karakter, fordi hun tør være bare en lille smule anderledes i en tid, hvor ingen andre åbenbart tør. Og så er ”No Roots” bare et stjernestærkt hit!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA