x
Aksglæde: Hvorfor Kom Du Overhovedet?

Aksglæde
Hvorfor Kom Du Overhovedet?

ANMELDELSE: Lidt ungdommeligt dryppende eftertænksomhed

GAFFA

EP / Disco:Wax
Udgivelse D. 08.02.2019
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Det gør ofte lidt ondt. Det der livet. Og det fanger Jakob Aksglæde ganske fint ind på sin tredje ep-udgivelse, der leger med dig og mig-universet, men ikke undlader at sætte tvivlen og usikkerheden i spil. Og med sine fængende melodier er Aksglæde en god repræsentant for ung popmusik, der også har noget på hjerte.

For selv om Aksglædes sange umiddelbart kan lyde banale, som når han synger ”Kender du det/ikke at slå til”, så er der noget universel sandhed i denne usikkerhed, som han så formår at brede ud i ”Kender du det?”, der samtidig tager en rasktur på dansegulvet.

Fra forgængeren Fortrudte fortielser har sangskriveren lagt på i både kvantitet og i sangene. Syv sange er det blevet til i denne omgang, hvor han derfor kommer lidt mere omkring musikalsk. Og måske lyder det indfølende, når han er i balladehumør på ”Søerne”, men Aksglæde er bedst som funky dansetrold, og når han er dobbelttydig i sangen ”Hvorfor kom du overhovedet?”  Selvoptagetheden indfanget, eller måske det bare gør ondt i et ungt hjerte.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA