x
Aidt/Nørlund: Housewarming

Aidt/Nørlund
Housewarming

Den musikalske æstetiker i tæt partnerskab med forfatteren

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 15.02.2019
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Efter to udgivelser med symfoniorkestret Copenhagen Phil har Nikolaj Nørlund fundet et nyt kreativt samarbejde med den prisbelønnede forfatter Naja Marie Aidt. De har arbejdet sammen gennem tiderne, men på Housewarming har hun skrevet alle teksterne. Og det høres tydeligt, at der er kommet et rendyrket litterært finish over sangene, uden at det forfalder til litterær oplæsning. Naja Marie Aidt lykkes flot med sangskrivningens håndværk.

Musikalsk har Nikolaj Nørlund bevæget sig langt væk fra de stort opsatte symfoniske udgivelser og er gået langt mere rytmisk til værks. Ja, i flere af sangene er han nærmest blevet elektronisk på en gammeldags facon med kølige synthflader, der i den grad klæder de smukt vævede sange.

Der er en energi i sangene ”Den bløde milde nat” og den bogstaveligt antændelige ”Huset brænder”, som ikke tidligere er hørt hos samarbejdets mester, der ellers giver albummets harmoniske sange tid og ro. Housewarming er umiskendelig Nikolaj Nørlund, der også fornemt fremfører den lille ”Sommerfuglevinger” om den største sorg af alle.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA