x
Søn: Det skandinaviske design

Søn
Det skandinaviske design

Københavnsk smadderpop

GAFFA

Album / Eget selskab
Udgivelse D. 15.02.2019
Anmeldt af
Esben Suurballe Christensen

Lad os med det første slå fast, at Søn kan spille. De kan virkelig beherske deres instrumenter i imponerende grad, deres forholdsvis unge alder til trods. Kapelmester Kristoffer Jensen har også et fornemt øre for melodier og en livsnødvendighed i både udtryk og ord, som bestemt er en mangelvare disse år. Så langt så godt.

Det skandinaviske design stikker i tusinde retninger, for først, som på "Når pornofilmen er færdig", at lyde som et dansk The Smiths, med popsensibilitet, melodisk overskud og litterære tekster om skrøbelighed, for dernæst, i samme sang, at blive afløst af et langt Primus-sammenspilsindfald, der bryder alle strukturer. Hvilket givetvis er meningen. Men ikke desto mindre intet godt gør i det lange løb.

For når den musikalske outrerede fusionsenterprise følger den samme skabelon sang efter sang, bliver det til sidst hverken overraskende eller nyskabende. Bare en anelse irriterende. Og det sammenholdt med en produktion, der lyder som om, albummet er optaget live on tape på den lokale højskole, gør, at den samlede musikalske oplevelse fremstår ufærdig.

Men Søn vil noget med deres musik og deres tekster, og det skal bestemt hyldes. Det skal blot igennem strengere varekontrol og have lidt flere år på bagen, så skal den nok sidde der. Engang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA