x
Barselona: Legebørn

Barselona
Legebørn

Ellipser om Solen

GAFFA

Album / Virgin Music
Udgivelse D. 15.03.2019
Anmeldt af
Jens Dræby

Det formørkede album er en fuldendt størrelse præget af to unge mænd med årtiers sangskat på skuldrene. Mange af sangene er så stærke og indbydende, at The Minds of 99 godt kan ryste i laurbærrene. Der er et overvældende kvantespring fra de tidlige ep'er til et album, der strækker sig fra singlerne "Har været på vingerne" til "Fra Wien til Rom" og viser tydeligt, at Aslak bliver en af vor tids største sangere.

Fyldt med overraskelser fra start til slut åbnes Legebørn med en flot produceret sang af strygere og Aslaks strakte vokal fra den originale crooner til den nye flotte og følsomme tenor. Et af albummets mange højdepunkter, som er værd at fremhæve, er den galoperende popsang "Ildebrand" med sit passende fyrige omkvæd over støjende percussion og subtil melodi. 

Også et glimrende remix eller nærmere rework af Peter Sommers "Elskede at drømme..." er ikke nødvendigvis bedre, men en fuldstændig perfekt tilpasning til Barselonas verden. De store rockmelodier lever også i bedste velgående med "Jeg så livet forlade mig". Albummet emmer simpelthen af overskud fra energi til dybde til ballade og til bankende hjerter. 

LÆS OGSÅ: Månens kinddans (anmeldelse af Barselonas andet nye album, Hjertebank)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA