x
Little Simz: GREY Area

Little Simz
GREY Area

ANMELDELSE: Enigmatisk magi og selvsikker kant

GAFFA

Album / AGE 101
Udgivelse D. 19.03.2019
Anmeldt af
Anders Hjortskov

Little Simz rapper simpelthen bare røven ud af bukserne, men uden at kompromis med emnerne på GREY Area, der godt kan være højtravende for den 24-årige DYI-stjerne. Både klimaforandringerne, Brexit og ikke mindst hendes depressive tanker og kærestesorger bliver berørt.

Tredje album er mere selvsikkert, mere ambitiøst, men stadig ærkebritisk undergrund i stemning. Det sørger produceren Inflo for at understøtte ofte begyndende som på “Offence” med en sprød trommelinje, tungt og slæbende med bassen markant følgende efter sig, før Simz med sine skarpslebne flow river op i sangstrukturen og dekonstruerer lytteoplevelsen.

En funky bas, drivende strygere og tilbagelænet skønsang fra Cleo Sol danser “Selfish” i gang med det, der mest af alt ligner et crossover-hit for den unge rapper. GREY Area emmer af en back-to-basics tilgang til produktioner og til rap fra maveregionen uden de store armbevægelser, eller: “I’m Jay-Z on a bad day, Shakespeare on my worst days…” Ok, hvem er Simbi Ajikawo så på sine gode dage? Måske bare Little Simz – én af de vægtigste MC’er ude pt!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA