x
Kehlani: While We Wait

Kehlani
While We Wait

ANMELDELSE: Flot lille perle fri fra hype

GAFFA

Album / TSNMI
Udgivelse D. 22.02.2019
Anmeldt af
Jens Dræby

Med små 31 minutter er Kehlanis nye mixtape halvt så langt som debutalbummet, men uden tvivl mere end dobbelt så godt. Tøjlerne er sluppet, og popambitionerne dæmpet til fordel for noget post-neo-soul med behov for konstant anerkendelse. Der er ikke de store bangers at komme efter, og produktionen er ikke nær så skæv som på det henrivende mixtape You Should Be Here. Alligevel er While We Wait pacet til perfektion med veloplagte mandegæster strategisk drysset ud over udgivelsen.

Med ni sange har Kehlani revet en side ud af G.O.O.D Music-strategien for bl.a. 2018's Kanye-, Pusha- og Teyana Taylor-udgivelser med få, effektive tracks. Kehlani er dog langt mere flirtende og løssluppen, som det hører sig til på et mixtape. Sangene er imidlertid bedre sammensat end de fleste nutidige albumudgivelser med r&b- og hiphop-islæt. Allerede fra anden sang "Too Deep" omskriver Kehlani et Trinidad James-nummer til sin egen fordel som sangrapper over et pragtfuldt gyngende beat med små synths og strygere.  

Mixtapets højdepunkter er sangene, hvor Kehlani giver helt slip og lader sangrappere som Dom Kennedy eller Ty Dolla $ign overtage. "Nunya" viser, at det unge sangtalent kan give den lidt ekstra, når det gælder, og at While We Waits største styrke er de små uforudsigeligheder. "Nights Like This" er det tætteste, Kehlani her kommer på en ren popskæring, hvilket gør Dolla $igns korte, men pletfrie optræden så meget mere effektiv og kantet.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA