x
Demon Head: Hellfire Ocean Void

Demon Head
Hellfire Ocean Void

ANMELDELSE: Dommedagsrock fra hovedstaden

GAFFA

Album / Svart Records
Udgivelse D. 22.02.2019
Anmeldt af
Keld Rud

Efter en kort intro sender københavnske Demon Head deres dystre dæmoniske rock af sted over stepperne i en rask galop på dette deres tredje album. Tanker bliver uvægerligt sendt i retning af NWOBHM, den bølge af britisk heavy metal, der blandt andet gav os Iron Maiden, Saxon og Def Leppard. Demon Head har deres eget særegne spin på genren.

Selvom bandet på Hellfire Ocean Void har hyret navnkundige Flemming Rasmussen til at masterere albummet, lugter det hele immervæk mere af et beskidt øvelokale end af en moderne metalproduktion. Det klæder musikken fint, at der spilles løst med småfejl her og der, og at lyden er mørk og ulmende fremfor krystalklar og klinisk. Sanger Marcus Ferreira Larsens røst har en klang, der nærmest tigger om sammenligninger med Glen Danzig af sig. Men det er bare ikke til at komme udenom.

Sangene på Hellfire Ocean Void er ingenlunde ligetil. Og de kaster sig ikke i favnen på lytteren. Man skal kæmpe sig ind på livet af dem. Især på sidste halvdel af albummet, hvor tempoet ryger ned og sangenes længder op.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA