x
Alcabean: Confessions

Alcabean
Confessions

Stilsikker indie-sovepude

GAFFA

Album / We Are Suburban
Udgivelse D. 15.03.2019
Anmeldt af
Brett Tootle

Efter en særdeles succesfuld ep-udgivelse, i form af sidste års Head Down, står et re-brandet Alcabean allerede nu som duo klar med debutalbummet. Confessions er de to brødre Victor og Julius Schacks indtog mod et i højere grad poppet udtryk. Festivalstøjen og rockstjernedrømmene er ikke helt forsvundet, men disse er til dels blevet overtaget af mere underspillede club venue-tendenser.

I det hele taget har duoen knapt så store armbevægelser, hvilket sine steder klæder særligt Victor Schacks anti-frontmand-vokal. Ser man bort fra lukkeren "Meet Me Afterward" tages der dog sjældent rigtig modige skridt i løbet af det 10 numre lange album. Insistereren på det lidt fastlåste udtryk fungerer på sin vis også rigtig udmærket over pladens første halvdel. Den iørefaldende sangskrivning viser sig på "Itchy Skin", mens underspillet 90'er-indie skinner igennem med mange fine facetter på "Athens".

Alligevel kan man ikke andet end at tænke, om det hele er gået lidt for hurtigt siden udgivelsen af Head Down. I hvert fald taber Confessions noget af pusten i takt med den stigende spilletid. Det er, som om den komfortable sangskrivning bliver en sovepude for et ellers ungt band, der har meget lidt at tabe. Ja, næsten også pladecoveret bærer præg af et gennemsnitligt sikkert valg. Alcabean sniger sig akkurat over middel med en lille overvægt af solidt iørefaldende numre, men skal gruppen ikke ende som et gennemsnitligt indie-act, så skal sovepuden smides ud.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA