x
Dave: Psychodrama

Dave
Psychodrama

ANMELDELSE: Ambitiøs grimerapper på terapibænken

GAFFA

Album / Caroline
Udgivelse D. 05.03.2019
Anmeldt af
Anders Hjortskov

“Man, I need some therapy”, sukker "Funky Friday”-rapperen Dave til sin psykolog i første skæring på debuten. Fra terapibænken får lytteren indsigt i benhård realisme, sociale observationer og vilkårene for en ung sort mand med fraværende faderskikkelse og fængslet bror. Den slags der skaber god og vigtig historiefortælling, og Daves accent og de grimede flowstrukturer på numre som “Streatham” efterlader samtidig ingen tvivl om det britiske ophav.

Instrumentalerne har Dave også været dybt involveret i og rummer hans tunge molakkorder på klaveret kombineret med mere UK grimede elementer fra hjemlandets sprudlende scener. Musik, der ikke altid er så iskoldt som resten af scenen, men har heller ikke så stor spændvidde.

Det virker især på singlen “Black”, der illustrerer alvoren og det laserfokus, som Dave lægger for dagen med en dissekering af, hvad forskelsbehandling stadig gør ved en ung, sort og deprimeret mands tilværelse. Dave vil noget med sine historier og den ambition er stadig beundringsværdig.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA