x
David44: Truth.

David44
Truth.

Solid, gennemsigtig og blankpoleret popgletsjer

GAFFA

Album / FortyFive
Udgivelse D. 15.03.2019
Anmeldt af
Jens Dræby

Det er desværre med David44, som det er med de fleste popmusikalske drømme. Man kan ikke se potentialet for skoven af hits. Der er ingen personlighed eller for den sags skyld autenticitet at spore på debuten Truth. Dermed sagt er sangene helt ok og et udtryk for solidt håndværk fra produktionen. 

En sang som "Stuck" er en glat "Lean On"-pastiche med et danseindbydende hook under Davíð Ólafssons intetsigende, men helt tilforladelige vokal. David44 besøger også cool dj-universer, som den Zhu'ske "Lose" eller den funky "Burn", der smager lidt af både det nyeste Calvin Harris og det nyeste Daft Punk, men bare med så lidt kant som muligt, når det kedsommelige omkvæd overtrumfer al opbygget spænding. 

Det sidste egentlige nummer "Levitate" rammer noget på produktionen med en samling langt mere organiske lyde til at understøtte noget blæret electrosoul, der også giver bare en smule personlighed til stemmen, som forgæves prøver at hive lidt islandsk charme ind et album af gennemsigtig metervarepop.

Ólafsson kunne helt sikkert lave noget musik, der lyder rigtig godt i stedet for godt nok, hvis ambitionerne var sat højere, og der var gjort mere ud af konceptet end forældet, pseudoeklektisk radiopop. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA