x
The Environs Project: The Dark Transformation of the Wounded Healer

The Environs Project
The Dark Transformation of the Wounded Healer

ANMELDELSE: Laptop-ambient

GAFFA

Album / Eget selskab
Udgivelse D. 15.01.2019
Anmeldt af
Ras Bolding

Environs Project er André Grande Zarkovics soloprojekt og The Dark Transformation of the Wounded Healer er hans andet album, et album, der efter eget udsagn søger at beskæftige sig med de mørkere aspekter af den menneskelige psyke.
 
Musikken er instrumental laptop-electronica, mest i retning af den mørkere ende af ambient, men også sine steder med smag af new age og en lille smule jazz. Umiddelbart synes jeg klart, Environs Project lyder bedst i den mørke ambient-afdeling; jazz-aspirationerne virker som udebane på samme måde, som de etniske folk-samples bevæger sig ad velkendte og forudsigelige new age-stier. Derfor er jeg også personligt klart mest til albummets første to-tredjedel, hvor musikken bevæger sig mest i retning af mørke ambient-klange, her og der parret med electronica-rytmik.
 
Det overordnede udtryk er måske ikke voldsomt unikt, men jeg synes, Environs Project har godt tag på sine virkemidler inden for den mere dunkle ende af ambientmusikken, så jeg sniger mig op på fire stjerner, også fordi det trods alt er den lyd, der fylder mest på albummet.
 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA