x
Aphyxion: Void

Aphyxion
Void

ANMELDELSE: Fornem sønderjysk opvisning i ekstrem metal

GAFFA

Album / Prime Collective
Udgivelse D. 10.05.2019
Anmeldt af
Keld Rud

På deres tredje album, Void, viser sydjyske Aphyxion, at sangskrivning er det, der skiller drengerøvene fra mandfolkene, selv når man spiller ekstrem metal.

Ikke nok med at de fem musikere ved, hvordan man skal skrue et metalriff sammen, så det aftvinger øjeblikkelig headbanging, og kan levere det med dødbringende overbevisning. De formår også at skrive stærke hooklines, så hver af albummets 11 sange er udstyret med vers og omkvæd, der er værd at besøge igen og igen. Og som om det ikke var nok, stiller bandet sig ikke tilfredse med at gå i andres fodspor.

Void illustrerer Aphyxion flere gange, hvad man kan opnå, hvis man insisterer på at opfindsomhed også skal være en del af den onde skala af metalmusikken. På ”Pain” letter de med succes foden fra gaspedalen og lader versene fremstå mere eftertænksomme og dvælende.  ”Crown of Thorns” introducerer et børnekor halvvejs inde i nummeret med stor effekt. Ligeledes er brugen af synthesizer og atmosfæriske flader af ikke-forvrænget guitar værd at bemærke. En stærk treer!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA