x
Astronaut: Silence One

Astronaut
Silence One

ANMELDELSE: En musikalsk rejse mod det ydre rum

GAFFA

Album / Eget selskab
Udgivelse D. 12.04.2019
Anmeldt af
Esben Suurballe Christensen

Første indskydelse, efter at have hørt danske Astronauts debutalbum, er at de fem drenge, der udgør Astronaut, med deres drømmende indie noir er skræddersyet som soundtrack til et introvert skandinavisk krimidrama på tværs af landegrænser.

Astronaut har brugt to år på færdiggøre Silence One, og det kan høres. For det er et gennemarbejdet værk, der åbner vide horisonter og spejder mod fjerne galakser, mens transistoren udelukkende spiller 70'er-pop. Som hvis Elton John skrev sange for Spiritualized.

Singlefrontløber "Inside An Atom" er et ualmindeligt vellykket bevis på det, med dets konkluderende og omfavnende omkvæd, der løfter os op i vægtløs tilstand.

Andetsteds på albummet er "New York" en mere pågående sag, der over Studio 54-discobeats dropper små musikalske LSD-dråber, der forstyrrer, forvrænger og forskønner det ligefremme og beviser, at ambitionen er at jagte noget højere end et simpelt (indie)radiohit. Men de formår faktisk at lykkes med fusionere begge ting. Det simple og det storladne. Ikke kun her, men på hele albummet.

Der er en melankolsk romantik og et musikalsk teleskop til fælles med både landefællerne Choir of Young Believers og en mere strømlinet udgave af førnævnte Spiritualized. Men først og fremmest lyder Astronaut helt som sig selv, og det er mere end nok.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA