x
Anya: Faith

Anya
Faith

Anya overbeviser på længeventet debut

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 02.05.2019
Anmeldt af
Kristina Grønning

For fire år siden landede ep’en The Credit, og nu er dansk/amerikanske Anja Pil Christoffersen tilbage med debutalbummet Faith, hvor soul og r&b-udtrykket stadig er intakt, dog tilført et finere pop-lag. Startskuddet blev affyret med den selvsikre single ”These Days”, og da den sjælfulde ”Somebody’s Arms” tager over, verificerer soulpop-sangerinden hurtigt sin evne til at sammensætte vellykkede melodilinjer. Det samme gælder for den efterfølgende pop-banger ”Avalanche”, hvor omkvædets synkoper går sikkert ind.

I takt med at ambitionerne har taget ved, er der inkorporeret nogle fine elementer. Her tænker jeg især på et par kunstgreb som et havfrue-kor i gospel-sjæleren ”Faith” og to analoge klaver-interludes. Sidstnævnte fungerer skam også fint, når autenticiteten og de tanker, der ligger bag skiven, skal dokumenteres.  

Det rendyrkede pop-mæle skinner igennem med den muntre og velproducerede kærlighedshymne ”Lift Me Up”, der tidligere har givet genlyd i danske radioer og nu kaster sin glans over pladen.
Men Anya går dog visse steder planken ud med alt for overproducerede kompositioner som ”Sweet Spot”, og det er især en skam for numre som ”Silent Revenge”, der ellers emmer af potentiale.

At hun synger godt, kan og skal ikke benægtes. Dog er vokalen gennemtrængende poleret og jævn, og man kunne godt savne mere gennemslagskraft og dynamik. Men bag de lidt for tyngende produktioner gemmer der sig nogle stabile og velovervejede numre, og det danske stjernefrø formår i sidste ende at overbevise lytteren om, at man er vidne til et ærligt og personligt udspil.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA