x
Carly Rae Jepsen: Dedicated

Carly Rae Jepsen
Dedicated

ANMELDELSE: Popmusikkens underdog er stadig i superligaen

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 17.05.2019
Anmeldt af
Nanna Jenner Jensen

Carly Rae Jepsen blev med "Call Me Maybe" ramt af pop-hittenes überste forbandelse: hun blev druknet i sin egen popularitet. For når man først har haft et hit så massivt populært, at det bliver ukendeligtgjort til et meme – hvordan rejser man sig så bagefter og bliver taget seriøst som musiker? Men man skal ikke tage fejl af Rae Jepsen.

Med sidste album, Emotion fra 2015, besluttede Carly sig for, at hun ville være mere end et one-hit-wonder. For Carly ville lave pop i superligaen. Men på trods af, at Emotion var en seriøst god pop-plade, blev den (desværre”) aldrig taget helt imod af det brede publikum og radiostationerne. Uretfærdigt? Ja. Forståeligt? Nej. 

Med sit nye album har Jepsen gentaget succesformlen fra sidst og skrevet knap 200 sange til “Dedicated". Med sådan et bagkatalog at trække på flyder pladen naturligvis over med toppen af pop-cremen. Her er chill-disco og 80’er-synth for alle pengene på de skarptskårne popbangers, som eksempelvis "Julien", "Now That I Found You" og "No Drug Like Me". Det er funky, dansabelt og aller helvedes skrål-med-venligt på den helt rigtige måde.

I pop-gryden smider Jepsen oven i købet en skefuld Prince ("Want You In My Room"), et snip Michael Jackson ("Everything He Needs") og en deciliter Taylor Swift ("Too Much"). Resultatet er tæt på den perfekte pop-opskrift. 

Desværre går luften lidt af ballonen hist og pist. Og på trods af den store sang-produktion ender der alligevel et par (ellers udmærkede) fyldnumre på det 15-sange lange album. Remember to kill your darlings, Carly. Én ting står dog stadig soleklart: du gik glip af noget, hvis du ikke hørte Emotion dengang i 2015 – og du går stadig glip af noget, hvis du ikke hører Carly Rae Jepsen i 2019. 

PS: Carly udtalte, for sjov, før udgivelsen, at hun ville skabe det perfekte soundtrack til rengøring. Efter at have danset rundt i stuen med en støvsuger i hånden kan denne anmelder nu konstatere, at hun i dén grad bestod testen til UG med kryds og slange.  

 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA