x
DJ Khaled: Father of Asahd

DJ Khaled
Father of Asahd

ANMELDELSE: rap, pop og venner fra tiden før Soundcloud

GAFFA

Album / Epic
Udgivelse D. 17.05.2019
Anmeldt af
Jens Dræby

Da kommercialiseringen af rap var på sit højeste, var der plads til tæskedyre musikvideoer med en kæmpe håndfuld mere eller mindre betydelige optrædender. Som den totale konsekvens af nullernes udgave af urban opstod DJ Khaled, der hverken producerede, rappede eller sang. Han var bare et navn, der tilsyneladende kunne indkassere vennetjenester fra den amerikanske urbanmusiks royale familie.

Med et minimum af topchartende singler og trofaste kammersjukker som Lil Wayne, Rick Ross, Justin Bieber og familien Carter er DJ Khaled nået til sit 11. album, og Father of Asahd er ikke et af de bedre album. Hvor Grateful fra '17 var kendetegnet ved en vilje til at eksperimentere, er den nye plade et mærkelig desperat forsøg på at genskabe forskellige små successer for Khaled. Et nummer med Bieber, et nummer med Beyoncé og Jay-Z og en sang over et skamløst genbrugt beat, og dertil en masse fyld med numre med indbildt gravitas og påtaget hiphop. 

Cardi B er en indlysende ny spiller, men sangen "Wish Wish" er lige knap en tør efterligning af "Bodak Yellow". Eneste reelle højdepunkt er Meek Mills ivrige optrædener på det svævende stykke r&b "You Stay" elegant sunget af Jeremih samt "Weather The Storm", der med episk beat og episk rap er en lille mindelse om Khaleds tidlige singler "Welcome To My Hood" eller "All I Do Is Win", der emmede af saft og kraft og endeløs motivation. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA