x
Butzback: Solo

Butzback
Solo

På den gammeldags facon

GAFFA

Album / Eget selskab
Udgivelse D. 13.04.2019
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Det er måske lidt hårdt at kalde sanger og sangskriver Peter Butzback gammeldags, men det er altså i ordets positive forstand. For med Butzbacks gammeldags sange befinder vi os i en vise- og sangskrivertradition, der nok ikke trækker de store overskrifter, men altid vil være her og konstant vil blive nyfortolket.

Solo er Butzbacks tredje udgivelse, hvor seneste faldt tilbage i 2011. Det adstadige udgivelsestempo er da også til at høre på albummet, der har al den tid i verden, der skal til for, at vi indfanges af poesien i det enkle liv. Som tekstforfatter er Peter Butzback så absolut i topform med stærke, dansksprogede viser, der ikke kommer med bombastiske udmeldinger, men præcist indfanger tid og stemning. Det er smukt og helt rent på Solo.

Og på den musikalske front er der også bygget på med et godt doseret orkester, som giver de lidt spinkle melodier form og farve. Ikke mindst med Palle Hjorths mere end behændige tangentspil.

Butzback lyder tilfreds med rollen som visesanger af den gamle skole, og indforstået med, at det kan være svært at indfange publikum. Men det burde blive bedre med Solo.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA