Ravi Kuma: Sub.

Ravi Kuma
Sub.

Mageløs millennial basspunk

GAFFA

Album / Kontra
Udgivelse D. 21.06.2019
Anmeldt af
Jens Dræby

Den frembrusende duo gør noget klogt i at lade de to første numre være tilgængelig, genkendelig, fandenivoldsk rap-pop a la Fagget Fairys, for de efterfølgende tracks skruer attituden og energien til 11 i en kaskade af Sharon Kumaraswamys post-ironiske budskaber og Aske Knudsens titulære sub-bass. På Sub. formår Ravi Kuma at videreudvikle den svære oprørske dansemusik med overbevisende og ørefængende sange.

Andet nummer "Honey" påtaler allerede eminent det bizarre univers, som Ravi Kuma lever i. Her er der forventninger til alle, og alle ønsker at polere eller justere de andre. Det er noget bag hvert nummer, og pointerne bliver præsenteret uden omsvøb på sædvanlig punk-rock-facon. Her er lyden dog godt dyppet i M.I.A og tidlig Nicki Minaj. Albummets højdepunkt er uden tvivl "Take Off My Scarf", der med sit insisterende vrisse-omkvæd og klokkeklare Minaj-vers over Askes hovednikkende basgang gør den tydelige pointe om en begrænset kulturforståelse i Danmark både spændende og spiddende. 

Ravi Kuma mestrer heldigvis den sværeste disciplin at gøre albummet til en varieret oplevelse trods det tydelige beskidte design, der definerer den forpustende musik. "Greet 'em All" lyder som fortidens simple fandenivoldske pop med bass aláa Wong Boys eller Fagget Fairys, mens "Office Man" leger med Sharons dialekt, for at frembringe noget tydeligt M.I.A, og "Mad-moiselle" er det tætteste, Ravi Kuma kommer på hiphop i samme tråd som Injury Reserve eller CupcakKe.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA