x
Tyler, the Creator: Igor

Tyler, the Creator
Igor

Tyler genskaber sig selv på IGOR

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 17.05.2019
Anmeldt af
Cillian Murphy

Er man, som undertegnede, opfostret på at Tyler, The Creator først og fremmest er rapper, udfordrer den californiske artist det billede på sit sjette studiealbum IGOR. Her er rappen nemlig gledet fuldkommen i baggrunden til fordel for produktionen, hvis komplette udtryk udgør albummets gennemgående tema.

Ved udgivelsen varslede Tyler, at dette hverken var et rapalbum eller et, man skulle lytte til med nogle distraktioner. Således guides vi igennem hjertesorgerne og erkendelser fra et synkende kærlighedsforhold, badet i distortede synths og alvorlige basgange. Fra de N*E*R*D-inspirerede progressioner “I THINK” til linjerne "I found peace in drowning" på “RUNNIN OUT OF TIME” er den mentale dystopi allestedsnærværende.

Anderledes hektisk bliver det på “WHAT’S GOOD” (med ikke-krediterede vokaler fra slowthai), hvor Tyler rent faktisk rapper igennem og så den afsluttende, meget fortællende “ARE WE STILL FRIENDS?”, som i den grad spiller på alle tangenter. Det er hverken Flower Boy, Bastard eller noget andet fra diskografien, men det virker til at være lige der, hvor Tyler er i sit liv og sin karriere lige nu.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA