x
Jada: I Cry a Lot

Jada
I Cry a Lot

Fornem debut fra én af Danmarks største nye stemmer

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 28.06.2019
Anmeldt af
Nanna Jenner Jensen

Jada bragede igennem lydmuren med sin første single “Keep Cool” i starten af 2018, og herefter er det gået rigtig stærkt for den danske sangerinde. Blandt andet vandt hun ganske uhørt P3s Talentpris i år på baggrund af kun to udgivne singler.  

Det er ikke så underligt, at Danmark faldt på halen over Jada efter udgivelsen af "Keep Cool”. Nummeret er dvælende, repetitivt, køligt og catchy på samme tid. Én af den slags numre, som ikke lyder af direkte hit-banger, men som alligevel tager én med storm og vokser sig ind under huden på én for hver eneste gennemlytning. 

Samme mønster kendetegner også de fleste af debutalbummets sange, der for alvor sætter sig fast i bevidstheden og cementerer sig stærkt efter et par ture på anlægget. Det er pop og millennium-r&b, der oftest benytter sig af få, men stærke virkemidler: groovy beat og bas, lækre kor-arrangementer og det store es i ærmet: Emilie Molsteds helt igennem fantastiske stemme.  

Jada spænder over et imponerende vokal-register. Det eksemplificeres især på fornemste vis på den svulmende ballade “Tonight”, hvor Jada både rammer de helt dybe toner i C-stykket, og de fjerlette, høje facetter i omkvædet.  

Hvis man har hørt Jada live, så ved man, at hun er én af de få artister, der rent faktisk synger bedre live end på plade. Og når man hiver sådan en kompliment op af hatten, så er vi altså at oppe og ramme ligaen med de helt store ikoner.

At Jada træder i fodsporerne af de kvindelige idoler, bliver tydeligt på nogle af albummets nyere numre. Den rendyrkede r&b-ballade “With You”, er nærmest Beyoncé-esk i sin udformning, og “Leave Me” giver klare associationer til Robyns 00’er-sound.

Jadas tekster kredser især om den svære kærlighed, men også emner som tvivl, usikkerhed, lykke, ensomhed og venskab bliver taget op. Afslutningsnummeret “Not Alone”, der er skrevet til hendes venner, som gennemgik en svær periode, fungerer som en kærlig reminder til os alle sammen. Vi står aldrig helt alene med vores problemer. For der er altid nogle, som griber os, hvis vi tør række ud. Et elegant og empatisk budskab at lukke sin plade på.  

Alt i alt har Jada leveret en fornem debut, der tør tage sig sin tid i sit eget spor og tempo. Og den står som en flot første milepæl (af forhåbentligt mange) for en ung artist, der fortjener en fortsat fremadstormende karriere. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA