x
Følelserne uden på tøjet

Hans Philip, Roskilde Festival, Arena

Følelserne uden på tøjet

Anmeldt af Jesper Buhl | GAFFA

Man kunne fornemme det, længe inden Hans Philips koncert startede på Arena. Publikum havde fyldt den store teltscene godt op, og stemningen emmede af høje forventninger.

Denne koncert var Hans Philips kun anden som solokunstner, men sangeren er naturligvis scenevant fra sin tid med Ukendt kunstner, og han formåede at fylde scenen godt ud denne tidlige aften med sin sikre stemmeføring og charmerende, akavede dansetrin.

Der var stor jubel fra publikum, allerede da de første akkorder til ”Saa blaa” blev slået an. Publikum kendte teksten og sang med: ”Tankespind gør mig blind / Alting svinder langsomt ind / Hvor 'du hen'? Kom igen / Jeg forstår slet ingenting”. Hans Philips stærkt personlige bekendelseslyrik gik overraskende godt igennem hos det store publikum på Arena, om det så var det nærmest Thomas Helmig-klingende ”Drenge & piger” med sine ”oceaner af utydelige svar” eller mantraet om ikke at give op på det forholdsvist nye nummer ”Tiden læger alle sår”.


”Et studie i overtænkning” bød på latinstemning og spansk guitar, og senere kom en strygerkvintet ind for at supplere det i øvrigt virkelig velspillende band. Det gav et tiltrængt løft, for skulle man pege på en lille svaghed i koncerten, var det måske, at den dynamiske spændvidde i koncerten ikke var særligt stor. Der er intet galt med Hans Philips materiale. Faktisk er hans sange rigtigt gode, men de befinder sig stort set alle sammen i samme intensitetsområde.

Et klart højdepunkt var, da Hans Philip satte sig ved Rhodeset og fremførte det rørende nummer ”Stjerneklarenætterrr”, og også coveret af Danseorkesterets ”Sidste skrig” fungerede glimrende.

Som ekstranumre fik vi det fine nummer ”Tilbage”. ”Alt, jeg har lært / betalte jeg med tid, jeg aldrig ka' få tilbage,” sang han, så det kunne mærkes i hele Arenas scenerum.

Herefter sagde rapperen, som man vel egentlig bare skal kalde sanger nu, at han havde taget en lille ting med til os. Til stor jubel fik vi nu Ukendt Kunstner-nummeret ”Langt væk”, som fungerede fint i denne nye sammenhæng og samtidig gav os lidt af den dynamiske rækkevidde, denne signatur tidligere efterlyste.

Konklusionen efter koncerten på Arena må være, at fremtiden for Hans Philip som solokunstner ser særdeles lys ud efter en koncert, som var kunstnerisk vellykket, men bestemt også viste, at der er et stort publikumspotentiale i de nye sange.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA