x
Nils Lofgren: Blue With Lou

Nils Lofgren
Blue With Lou

ANMELDELSE: Nils Lofgren: Kan selv når bosserne giver plads

GAFFA

Album / Bertus
Udgivelse D. 26.04.2019
Anmeldt af
Henrik Friis

De fleste kender måske Nils Lofgren som sideman for Neil Young og især for Bruce Springsteen i E Street Band. Men efter otte års solo-pause er Blue With Lou dels en påmindelse om at Lofgren selv har (haft) en habil solokarriere kørende, og ikke mindst, at han er en guitarist, der kan meget mere, end de kendte bosser giver plads til.
 
På dette album støver han bl.a. et 40 år gammelt samarbejde med Lou Reed af. Lofgren havde 13 sange med so-so tekster – Reed manglede melodier. Seks af resultaterne blev præsenteret på de tos efterfølgende albums Nils og Bells, fulgt af et par efternølere, men fem har ikke set dagens lys før nu. 
 
Det giver en sang som rockende "Attitude City" kant (de riges udnyttelse af de fattige), mens grove-funkeren "Give" (om begrebet offervilje) er mindst lige så bemærkelsesværdig i sin musikalske udførelse på grund af Lofgrens rent ud sagt boblende fantasifulde guitarspil og -lyde.
 
Det kan godt være, at alle Reed-bidrag ikke er fra øverste hylde (Chaplin-ekkoet "Talk Through the Tears"), og at Lofgrens egne oder til henholdsvis Tom Petty og Lofgrens egen gamle hund er tæt på at ramle mod sentimentalitets-barren. Til gengæld lyder Lofgren sulten, og hans lille tætte gruppe er godt tændt op undervejs på et album, der både både når omkring funk, pop, gospel, country og kantet rock - i øvrigt tilføjet ganske originale mandskor-arrangementer undervejs. Nok til fire små stjerner.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA